II. Chrudimský Rallye Sprint

Home » Archiv aktualit » II. Chrudimský Rallye Sprint

Datum vydání: 15. 4. 2011

Dne 16. dubna 2011 proběhne v Chrudimi druhý ročník Chrudimského rallye Sprintu.

Chrudim (14. 4. 2011)- Po úspěšném I. Chrudimském Rallye Sprintu je na 16. duben 2011 připraveno pokračování v prodloužené verzi. Ve druhém ročníku se RZ prodlouží ze 4,3 km na 9,4 km díky tomu, že původní přejezdová trať se na tento ročník stala ostrou RZetou.

"Depo bude v Medlešickém pivovaru, kde je zajištěné perfektní zázemí a občerstvení jak pro závodní jezdce, tak i pro diváky. Startovat se bude na rozcestí za Medlešicemi směrem na Markovice, před železničním přejezdem se trať stáčí na Třibřichy. V Třibřichách za školou se pojede ostře doprava po silnici mezi domy na mostek a esovitými zatáčkami na hlavní silnici směrem na Dřenice. Ve Dřenicích jsme připravili pro jezdce několik zpomalujících retardérů a šikanu kolem autobusové zastávky, které zaujmou i oko diváka. Cíl bude za Dřenicemi asi 200 m před rozcestím na Medlešice. Po polední pauze se směr otočí a jezdci se budou muset vyrovnat se změnou sklonu zatáček i celkovou charakteristikou tratě,"říká pořadatel Martin Kučera.

Depo bude otevřené od 6:00 hodin, kdy budou přejímky, a od 7:00 hodin budou probíhat tréninkové jízdy. Po 9:00 hodině se počítá s plánovaným startem 1. RZ. Ukončení závodu se předpokládá mezi 17:00 a 18:00 hodinou.